Комплект филтри Levenhuk F4 „Слънчева система“

58,95 лв. 62,95 лв.
 • Марка: Levenhuk
 • Кат. номер: 50791
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Комплектът филтри Levenhuk F4 „Слънчева система“ включва светлинни филтри за телескопи. Тези филтри са полезни за изучаване на космическото пространство. Те засилват контраста между неравномерно осветените области на планетите, което Ви позволява да наблюдавате повече малки детайли. Този комплект прави изследването на Слънчевата система по-вълнуващо. Всички филтри са с диаметър на тръбата 1,25' и са снабдени с вътрешна резба за комбиниране на различни филтри.

Подробно описание

 

Оптичен филтър Levenhuk 1,25' № 23A (светлочервен)
Този филтър е незаменим при изучаване на планетите на Слънчевата система, особено Марс, Сатурн и Юпитер. Той също така е подходящ за дневни наблюдения на Венера и наблюдения на Меркурий в здрач. Оптичният филтър Levenhuk 1,25' № 23A (светлочервен) подчертава яркостта на праховите частици от комети. Филтърът има слабо пропускане на светлина и се препоръчва за използване с телескопи с апертура 130 mm.

Оптичен филтър Levenhuk 1,25' № 58 (зелен) Това също е добър филтър за с апертура 130 mm. Инсталиран върху телескопи с лещи (рефракторни), той ефективно премахва хроматизма и увеличава разделителната способност на изображението. Препоръчва се за наблюдение на Марс, полярните области на Сатурн и атмосферата на Юпитер, както и на Луната и на ярки комети.

Оптичен филтър Levenhuk 1,25' № 80A (син)
Това е един от най-популярните филтри за наблюдение на планети. Той е незаменим при изследване на Голямото червено петно на Юпитер и на детайли върху пръстените на Сатурн. Той е много подходящ за изучаване на атмосферата и ледените полярни шапки на Марс. Полезен е за наблюдение на Венера и Меркурий. Този филтър може да се използва и за наблюдение на двойни звезди, комети и Луната.

Оптичен филтър Levenhuk 1,25' № 12 (жълт)
Този филтър се отличава с високо пропускане на светлината, така че може да се използва на телескопи с малка апертура. Това е един от най-известните филтри за наблюдение на Марс. Той е много подходящ за наблюдение на Юпитер и Сатурн, както и за подробни изследвания на пръстените на Нептун и Уран. Този филтър може да се използва за наблюдение на опашките на кометите и на лунната повърхност.

Характеристики:

 • Комплект от четири филтъра
 • Филтрите от оптично стъкло предават рязко и чисто изображение
 • Отличен избор за наблюдаване на планетите от Слънчевата система, на комети и на Луната
 • Резба за комбиниране на различни филтри
 • Диаметър на тръбата 1,25'

Комплектът включва:

 • Филтър № 23A (светлочервен)
 • Филтър № 58 (зелен)
 • Филтър № 80A (син)
 • Филтър № 12 (жълт)
 • Пластмасова кутия за съхранение
Спецификации
Материал на оптиката оптично стъкло
Външна резба (за монтаж в окуляра) да, 1,25'
Вътрешна резба (за комбиниране на различни филтри) да
Диапазон на работната температура, °C −5… 35
Употреба Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.
Марка Levenhuk, Inc., USA
Гаранция, години 2
EAN 5905555003931
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm 9.5x9.5x2
Транспортно тегло, kg 0.08

Характеристики
Принадлежности
Филтри за телескоп
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!