Телескоп SkyWatcher 250/1200 DOB 10"

1 599,95 лв. 1 799,95 лв.
 • Марка: Sky-Watcher
 • Кат. номер: SWD250py
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Характеристики:

 • Оптична конструкция- Нютънов
 • Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm-254
 • Фокусно разстояние, mm- 1200
 • Най-голямо практическо увеличение, x-510
 • Окуляри- 25mm, 10mm
 • Диаметър на тръбата на окуляра, in- 1.25" / 2"
 • Монтировка- добсънова 
 • Потребителско ниво- начинаещи, напреднали
 • Наблюдаван обект- обекти в далечния Космос

Телескопите на добсънова монтировка са сред най-практичните инструменти в астрономията. Те са с проста конструкция и същевременно са брилянтна идея. По същество те се състоят от две части: първо, оптиката, която в повечето случаи е конструкция от солидна тръба или конструкция с тръбен дизайн (truss tube); и второ, монтировката, дървена кутия (наричана още „кобилица“), която седи на земята и в която се вкарва телескопът. Този дизайн Ви позволява незабавно да започнете да наблюдавате, без да е необходимо първо да отделяте време за настройка и подравняване на сложна монтировка. Основната идея на дизайна на Добсън идва от желанието да имаме голям телескоп на ниска цена, желание, което успя блестящо. Огромна маса от фенове се разви след изобретяването на Добсъновия телескоп, който е посветен на тези инструменти и тяхната очарователна простота и на идеята за „висока производителност на ниска цена“.

Добсъновите телескопи са най-полезните инструменти в астрономията.
Конструкцията им е доста проста, но оригинална. Най-общо те се състоят от две основни части. Първият е оптиката, вторият е стойката, която се състои от дървена кутия на пода, която позволява на модула на оптичната тръба да се върти на височина, докато самата кутия се завърта върху основа по азимут. Просто трябва да поставите тръбата и веднага можете да започнете наблюдението си и не е необходимо първо да инсталирате и фокусирате стойката.


Основната идея относно конструкцията на телескоп Добсън е, че трябва да има голяма оптика на телескопа за нисък бюджет. И това се случва успешно! След изобретяването на телескопа от Добсън фен клубът расте и расте. Тези хора са очаровани от тези инструменти и тяхната очарователна простота. Мото: Истинска сила за нисък бюджет!


Оптиката на този добсънов телескоп е с диаметър 25 см (10") и фокусно разстояние 1200 мм. Така се достига съотношение на апертурата 1:4,8. Оптика като тази осигурява много силна способност за събиране на светлина (1275x). Когато небето е доста тъмно, можете да наблюдавате звезди с пределни размери от 14 mag. Особено в случай на апертура от 250 mm, можете да получите най-добри резултати за обекти от дълбокия космос, което всъщност не е възможно с по-малки телескопи. Вторичните огледални пръти са много тънки и по този начин скоростта на дифракция е много ниска. Обструкцията на оптиката е около 25% поради диаметъра на вторичното огледало (около 50 mm).

Телескопът е оборудван със стойност на Strehl от 0,8 или по-висока. Това ни говори за оптичната ефективност и мощност на този телескоп: Ако 80% от светлината се обединява в дифракционните срезове на телескопа, астрономите наричат това „дифракционно ограничена оптика“. Това означава, че разделителната способност на телескопа е ограничена само от дифракцията на светлината. Тъй като този шифър не може да бъде 100%, дефиницията на границата на дифракция е фиксирана на 0,8. По този начин имате препоръчителна оптика (тук не се разглеждат други загуби, свързани със системата).

Характеристики
Монтировка
Добсънова
Оптична конструкция
Рефлекторен телескоп
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!