Телескоп SkyWatcher 305/1500 DOB 12"

2 499,95 лв. 2 649,95 лв.
 • Марка: Sky-Watcher
 • Кат. номер: SWD300py
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Характеристики:

 • Оптична конструкция- Нютънов
 • Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm- 305
 • Фокусно разстояние, mm- 1500
 • Най-голямо практическо увеличение, x- 608
 • Окуляри- 25mm ; 10mm
 • Диаметър на тръбата на окуляра, in- 1.25" / 2"
 • Монтировка- Добсънов
 • Потребителско ниво- начинаещи, напреднали
 • Наблюдаван обект- обекти в далечния Космос

Добсъновите телескопи са най-полезните инструменти в астрономията.
Конструкцията им е доста проста, но оригинална. Най-общо те се състоят от две основни части. Първият е оптиката, вторият е стойката, която се състои от дървена кутия на пода, която позволява на модула на оптичната тръба да се върти на височина, докато самата кутия се завърта върху основа по азимут. Просто трябва да поставите тръбата и веднага можете да започнете наблюдението си и не е необходимо първо да инсталирате и фокусирате стойката.Основната идея относно конструкцията на телескоп Добсън е, че трябва да има голяма оптика на телескопа за нисък бюджет. И това се случва успешно! След изобретяването на телескопа от Добсън фен клубът расте и расте. Тези хора са очаровани от тези инструменти и тяхната очарователна простота. Мото: Истинска сила за нисък бюджет!Оптиката на този добсънов телескоп е с диаметър 30 см (12") и фокусно разстояние 1500 мм. Така се достига съотношение на апертурата 1:4,9. Оптика като тази осигурява много силна способност за събиране на светлина (1886x). Когато небето е доста тъмно, можете да наблюдавате звезди с пределни размери от 14 mag. Особено в случай на апертура от 305 mm, можете да получите най-добри резултати за обекти от дълбокия космос, което всъщност не е възможно с по-малки телескопи. Вторичните огледални пръти са много тънки и по този начин скоростта на дифракция е много ниска. Обструкцията на оптиката е около 25% поради диаметъра на вторичното огледало (около 50 mm).Монтировката, на която е монтиран телескопът, е лесна за работа. Така телескопът може да се движи лесно и само с няколко пръста по азимут и височина. Телескопът може да се движи с плаващ и шарнирен лагер. Оптиката остава стабилна във всяка позиция, за да позволи красиво и необезпокоявано наблюдение на небето. Дори ако искате да увеличите интензивно, наблюдението ще бъде чисто забавление!
С новата система за контрол на напрежението можете лесно да регулирате върху кутията на монтировката, ако оптиката трябва да работи грубо или фино. Следователно винаги имате съпротивлението на монтировката.
2-инчовият изтеглящ се окуляр е плавно движещ се и е снабден с намаляващ адаптор за 1,25".
С помощта на 9x50 mm търсач с фина мрежа е лесно да намерите дори бледи обекти.Новите параболични огледала от тази гама DOBSON-PX са направени от Pyrex. Рефлекторната скоба Pyrex не е толкова голяма, колкото например обикновения стъклен материал BK7. Размерът на BK7 е около 2 пъти по-голям, отколкото при Pyrex. Това огледало не може лесно да бъде деформирано. Така то остава в своята геометрична форма дори по време на охлаждане и това е разликата с рефлектор от стъкло BK7. Поради това огледалото осигурява по-добра ефективност на възпроизвеждане във фазата на охлаждане. Освен това Pyrex може да бъде параболизиран много по-лесно. Това огледало, обаче, не се охлажда за по-кратък период от време в сравнение с други огледални продукти.

 
Огледалата са 75nm p.t.v. минимум или дори по-добре. По този начин изискването за висока разделителна способност и прецизност, Lamda/8, е изпълнено.
 
Телескопът е оборудван със стойност на Strehl от 0,8 или по-висока. Това ни говори за оптичната ефективност и мощност на този телескоп: Ако 80% от светлината се обединява в дифракционните срезове на телескопа, астрономите наричат това „дифракционно ограничена оптика“. Това означава, че разделителната способност на телескопа е ограничена само от дифракцията на светлината. Тъй като този шифър не може да бъде 100%, дефиницията на границата на дифракция е фиксирана на 0,8. По този начин имате препоръчителна оптика (тук не се разглеждат други загуби, свързани със системата).
Характеристики
Монтировка
Добсънова
Оптична конструкция
Рефлекторен телескоп
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!