Телескоп SkyWatcher 120/1000 EvoStar EQ3-2

1 449,95 лв.
 • Марка: Sky-Watcher
 • Кат. номер: SWR1201EQ3
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Характеристики:

 • Оптична конструкция- рефракторен телескоп
 • Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm- 120
 • Фокусно разстояние, mm- 1000
 • Най-голямо практическо увеличение, x-240
 • Окуляри- 25mm ; 10mm
 • Диаметър на тръбата на окуляра, in- 1.25" / 2"
 • Триножник- алуминий
 • Монтировка- EQ3-2
 • Потребителско ниво- начинаещи, напреднали
 • Наблюдаван обект- планети от Слънчевата система, наземни обекти

Телескопът е рефрактор и така осигурява изображение с висок контраст - от съществено значение за наблюдение на планетите. Най-важното нещо при наблюдението на планетите е да можете да видите отделните детайли, като например полярните ледени шапки на Марс или Голямото червено петно ​​на Юпитер. С този телескоп нищо не ви пречи да направите обиколка из Слънчевата система. Много обекти от дълбокото небе, като мъглявината Пръстен или далечния кълбовиден куп M13, също могат да се видят.

 

С 293 пъти повече капацитет за събиране на светлина, отколкото само с просто око, той може да показва обекти, които дори не могат да се видят без оптична помощ. Телескопът събира 44% повече светлина от 100 mm телескоп. Предлага се с 2" фокусиращо устройство, което включва 1,25" намаляващ адаптер, което означава, че могат да се използват и двата размера окуляри. 2" окуляр ви позволява да постигнете възможно най-широкото зрително поле. Така например 40 mm 2" окуляр с 72° видимо зрително поле ви позволява да наблюдавате 2,8 градуса от нощното небе. Следователно, обширните обекти на дълбокото небе ще се поберат добре в зрителното поле.

 

Оптичният визьор е монтиран успоредно на основната тръба на телескопа и е незаменим, когато за първи път намирате обекти. С този телескоп може да се прави и астрофотография: Луната, планетите и дори повечето мъглявини могат да бъдат снимани с него.

Монтировка EQ3-2:

Тази монтировка е по-нататъшно развитие на монтировката EQ-3, проектирана в бяло. Осигурява стабилна основа за повечето средно големи оптики и е идеална за изследване на нощното небе. След като подравните паралактичната стойка със Северната звезда, можете лесно да наблюдавате обект, да го регулирате в зрителното поле и да го проследявате с помощта на гъвкавите бавни движения. Възможна е фина настройка както при право изкачване, така и при деклинация. Полярната надморска височина на мястото за наблюдение може да се настрои с помощта на предоставената фина скала и да се регулира перфектно с помощта на два винта. Както полярният търсач, така и електрическите мотори плюс контрол могат да бъдат преоборудвани към двете оси: EQ3-2 е подходящ не само за визуално наблюдение, но и за започване на астрофотография. С опционални добавки, като моторен комплект или комплект за надграждане GoTo, астрофотографията с дълга експозиция също става възможна. С малко практика скоро ще можете да създавате успешни изображения на галактики и мъглявини.

 

Характеристики
Монтировка
Екваториална
Оптична конструкция
Рефракторен телескоп
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!