Калибрационен образец Levenhuk 2

60,95 лв. 64,95 лв.
Ново
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 82241
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Това е образец, който е предназначен за калибриране на програма за анализ на изображения. Той е изработен от оптично стъкло, върху него има нанесени няколко кръга с различен диаметър (1,5 mm, 0,6 mm, 0,15 mm и 0,07 mm) и разполага с микрометрична скала със стойност на делението 0,01 mm. Скалата има 100 деления, а нейната обща дължина е 1 mm.

Калибрационният образец Levenhuk 2 е със стандартни размери, като тези на предметните стъкла. Трябва да се извърши калибриране за всеки обектив поотделно; полученият коефициент за корекция ще осигури възможност за извършване на точни измервания в избраните единици.

Как се използва калибрационният образец:

  1. Поставете образеца върху предметната маса на микроскопа.
  2. Завъртете револверната глава, така че да изберете обектива, с който ще се работи.
  3. Установете камерата в режим за правене на снимки при максимална разделителна способност и след това снимайте скалата.
  4. В програмата за анализ на изображения изберете режима на калибриране, посочете чрез мишката максималното видимо разстояние и след това въведете получената стойност в реални единици.
  5. Въведете името на калибрирането и проверете още веднъж стойностите.
  6. Ако всичко бъде извършено правилно, програмата ще запомни коефициента за корекция и в бъдеще ще преобразува самостоятелно стойностите в необходимите мерни единици.
Характеристики
Принадлежности
Други принадлежности
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!